Membri ai mișcării „Vestele Galbene” au ocupat mai multe stații de taxare, incendiind unele din acestea, și au provocat haos pe autostrăzile din Franța, informează agenția de știri Reuters.

Potrivit Vinci Autoroutes, companie care administrează cele mai multe stații de taxare rutieră din Franța, manifestații s-au înregistrat la aproximativ 40 de stații din rețeaua sa, iar unele intersecții de autostrăzi au fost avariate, în mod notabil în orașe precum Avignon, Orange, Perpignan și Agde.

Protestatarii au incendiat, în noapte de luni spre marți, o stație de taxare din Bandol, în sudul Franței. Și o stație de taxare din orașul Manosque a fost incendiată. În urma acestor incidente au fost reținute aproximativ 20 persoane.

„Șoferii ar trebui să acorde mare grijă pe măsură ce se apropie de stațiile de taxare și de rampele de acces spre autostrăzi datorită prezenței a numeroși pietoni”, se afirmă într-un comunicat al companiei Vinci.

Mai multe persoane au decedat în urma unor accidente rutiere produse pe autostrăzi ca urmare a blocajelor provocate de protestele mișcării „Vestele Galbene”.

Protestatarii, nemulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți și impunerea de noi limite de viteză, au blocat în ultima lună mai multe șosele și autostrăzi din Franța. Mai mult, aceștia au avariat ori chiar distrus sute de radare rutiere.

Potrivit autorităților franceze, în 2017, radarele rutiere au adus statului venituri de aproximativ 84 de milioane de euro pe lună.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.