Carla del Ponte, membră a Comisiei de anchetă a ONU privind încălcarea drepturilor omului în Siria, va demisiona din cauza lipsei de susținere politică din partea Consiliului de Securitate, informează The Guardian.

Carla del Ponte, în vârstă de 70 de ani, ce a anchetat crime de război în Rwanda și fosta Iugoslavie, a afirmat în cadrul unei discuții de grup că și-a pregătit deja scrisoare de demisie, conform presei elvețiene.

”Demisionez din cadrul acestei comisii, care nu este susținută de nicio voință politică. Nu am niciun fel de putere atâta timp cât Consiliul de securitate nu face nimic. Nu avem niciun fel de putere, nu există dreptate pentru Siria”, a declarat aceasta.

Del Ponte, fost procuror general al Elvețiri, s-a alăturat Comisiei de anchetă ONU pentru Siria, din care fac parte alți doi membri, în septembrie 2012, pentru a înregistra incidente precum atacuri chimice, genocidurile împotriva populației yazidi din Irak, tactici de asediere, bombardarea convoaielor umanitare.

Comisia ONU de anchete a transmis că del Ponte și-a informat colegii în privința dorinței sale de a demisiona în luna iunie, iar investigația în Siria va continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.