O nouă caracteristică a programului Word, din suita Office a Microsoft, urmărește îmbunătățirea elementelor de scriere, dincolo de obișnuitele corecții gramaticale, transmite BBC.

„Ideas”, un instrument bazat pe inteligență artificială, introdus inițial în programul PowerPoint, va fi adaptat și pentru Word, potrivit anunțului făcut de către dezvoltatorul Microsoft, în cadrul unei conferințe ce a avut loc în Seattle.

Deși funcțiile Word includ deja corectarea greșelilor gramaticale, Ideas aduce elemente în plus. Noul instrument va determina timpul necesar citirii documentului, sugerând totodată sinonime și fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă, precum și reformulări ale enunțurilor lipsite de sens.

Instrumentul va fi bazat pe cloud, fiind disponibil inițial doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune pilot a Ideas va fi lansată în luna iunie, urmând ca varianta amplă să fie disponibilă începând cu toamna acestui an.

„Pe măsură ce inteligența artificială devine din ce în ce mai complexă, aceasta poate contribui la mai mult, din punct de vedere al scrierii, decât la simpla corectare a greșelilor gramaticale”, au declarat reprezentanții Microsoft.

Recent, Google a anunțat lansarea propriului instrument de scriere bazat pe inteligență artificială, pentru Google Docs, despre care a afirmat că ar face mai mult decât o verificare a greșelilor gramaticale, fiind capabil să detecteze „nuanțe” în exprimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.