Miniştrii de Finanţe din ţările Uniunii Europene au oferit susţinere, sâmbătă, unui proiect de simplificare a reglementărilor fiscale europene, pentru a le face mai transparente şi mai previzibile, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru definitivarea modificărilor, relatează agenţia Reuters.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte în exerciţiu al Comisiei Europene, a declarat că miniştrii de Finanţe au acceptat ideea propusă de Consiliul Fiscal European (EFB), un organism independent, în sensul concentrării reglementărilor pe cuantumul datoriilor şi pe buget.

“În mod categoric, aceasta este o opţiune de analizat şi a primit o largă acceptare. Multe state membre s-au pronunţat în favoarea simplificării reglementărilor în sensul sporirii transparenţei şi predictibilităţii”, a spus Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte CE pentru Euro şi Dialog Social.

“Avem nevoie de analize suplimentare şi de noi discuţii, pe care Comisia Europeană trebuie să le efectueze până la sfârşitul anului”, a subliniat Dombrovskis.

Conform propunerilor, Comisia Europeană se va concentra de acum pe reglementările privind datoriile suverane şi cuantumul bugetelor naţionale.

În prezent, datoriile suverane sunt limitate la 60% din PIB, iar deficitul bugetar la 3%.

Potrivit propunerilor, ţările care au datorii peste 60% din PIB vor trebuie să menţină cheltuielile bugetare sub marja de creştere economică potenţială, pentru a evita amplificarea inflaţiei.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.