Noile sancțiuni americane impuse Moscovei vor afecta țările europene care cooperează cu Rusia în domeniul energiei, astfel că aceste măsuri restrictive reprezintă o încălcare a legislației internaționale, a declarat Brigitte Zypries, ministrul german pentru Afaceri economice și energie.

“Statele Unite nu pot amenda firmele germane pentru că fac afaceri în altă țară”, a declarat Zypries într-un interviu pentru publicațiile grupului media Funke, preluat de agenția de știri Tass.

“Considerăm că reprezintă o încălcare a legislației internaționale”, a continuat oficialul german, care a subliniat că UE a fost mereu în favoarea coordonării cu SUA în ceea ce privește regimul de sancțiuni. Zypries a mai adăugat că Uniunea Europeană analizează posibilitatea unor măsuri de retorsiune ca răspuns la noile sancțiuni impuse de SUA.

Statele europene sunt îngrijorate deoarece proiectul Nord Stream-2 este menționat în proiectul legislativ privind noile sancțiuni anti-Rusia, afirmând prevederile din acest act ar putea avea un efect negativ în ceea ce privește securitatea energetică a Uniunii Europene, dezvoltarea pieței de gaze naturale din Europa Centrală și de Est și reforma sectorului energetic din Ucraina.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat vineri că sancțiunile nu ar trebui să servească intereselor sectorului energetic.

Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect care prevede impunerea de noi sancţiuni Rusiei. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie semnat de preşedintele Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.