Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) pentru clarificarea situației privind tăierile ilegale de pădure.

Potrivit sursei citate, plângerea a fost depusă „pentru clarificarea cu celeritate a situației și ieșirea dintr-un blocaj care nu doar că aduce prejudicii implementării programului de guvernare actual, ci împiedică ducerea la îndeplinire a hotărârii CSAT”.

Ministrul se referă la o decizie a CSAT privind defrișările ilegale ale fondului forestier național. În baza hotărârii de CSAT a fost implementat sistemul informatic de urmărire a materialelor lemnoase SUMAL, s-a dispus operaționalizarea sistemului informatic FMIMS și dezvoltarea sistemului Radarul Pădurilor de alertarea a instituțiilor cu responsabilități în materie.

„Când am preluat mandatul de ministru al Apelor și Pădurilor tăierile ilegale de arbori reprezentau un fenomen ajuns la cote alarmante în România, scăpat total de sub control, și pentru a cărui stopare nu s-a făcut niciun demers concret din partea autorităților publice centrale și a instituțiilor abilitate. La nivel macro, mafia transpartinică pusese deja stăpânire pe pădurile României, iar la nivel local era generalizat micul furt, cu atelajele”, a explicat Doina Pană, în cadrul conferinței de presă.

Ministrul de resort a adăugat că de îndată ce va exista o soluție din partea Parchetului, va face demersurile necesare achiziționării legale de servicii și va modifica HG numărul 1004/2016 sau o va abroga și va adopta un act normativ de reglemenare a acestei problematici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.