Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a reacționat, sâmbătă, după ce Ambasada Suediei a postat cu mesaj despre adoptarea bugetului. El a ținut să amintească de faptul că în 2018 din cauza unui scandal sexual de răsunet, a fost amânată decernarea premiului Nobel pentru literatură.

”Una dintre reprezentantele diplomatice a unei țări din UE la București, cunoscută pentru aparițiile pe rețelele de socializare online găsește de cuviință să ne explice metodic cum se aprobă bugetul în țară sa. Mulțumindu-le pentru sfatul nesolicitat, poate reușesc, cu aceeași promptitudine și umor ce le acompaniază, de obicei, postările online, să ne spună dacă, anul acesta, Academia suedeză, instituția culturală responsabilă pentru acordarea prestigioaselor premii Nobel va acordă premiul pentru literatură…pentru că anul trecut, l-a ratat, după mai bine de 70 de ani de acordare din cauza scandalului sexual și financiar din interiorul Academiei suedeze”, a scris ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

El mai spune că România, în 2019, va avea ”buget cu certitudine”.

”Ce putem află însă despre acordarea premiului Nobel pentru literatură în 2019? Avem aceeași certitudine sau va fi același eșec că în 2018 când iubitorii de literatură din întreagă lume au fost privați de acest eveniment care da repere în domeniu la nivel mondial?”, a adăugat Petrescu.

Reacția ministrului Comunicațiilor a venit după ce Ambasada Suediei la București a postat vineri un mesaj referitor la adoptarea bugetului în România,

„În Suedia, proiectul de lege a bugetului trebuie să fie întotdeauna prezentat cel târziu la 15 noiembrie. Scopul termenului-limită este de a asigura că există timp înainte de începerea noului an fiscal pentru a se lua deciziile oficiale necesare pentru a continua activitățile guvernamentale”, a transmis vineri, pe Facebook, Ambasada Suediei la București.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.