Ministrul Culturii, George Ivașcu, va fi audiat, în ședința de marți, ora 12.00, a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, la solicitarea PNL, pentru a oferi explicații despre gestionarea bugetului pentru evenimentele cu ocazia Centenarului, potrivit ordinii de zi a forului legislativ.

“Audierea domnului George Ivașcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu gestionarea bugetului destinat evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului, criteriile de selecţie a proiectelor ce vor fi finanţate din bugetul destinat Centenarului precum şi modul în care Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a organizat, până la această dată, desfăşurarea manifestărilor, a acţiunilor şi a proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri”, se arată pe ordinea de zi a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, al cărei președinte este deputatul PNL, Gigel Știrbu.

Pe 3 august, ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat, la prezentarea bilanţului de activitate după şase luni de mandat, că până în prezent au fost aprobate, în total, 529 de proiecte cu o valoare însumată de 100 de milioane de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

„În şedinţa de astăzi a Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului s-a supus aprobării un număr de 23 de proiecte. Unu: proiecte propuse de autorităţile locale, respectiv şapte proiecte a căror valoare totală este aproximativ 11 milioane de lei. Doi: proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale 16 proiecte a căror valoare totală este de peste 12 milioane de lei. Aşadar, în prezent, situaţia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este următoarea: total proiecte 529, valoare totală 100 milioane reprezentând 100% din valoarea alocată, defalcate pe cele două categorii: proiecte propuse de autorităţile locale – 362 de proiecte a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei şi 167 proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei”, a declarat ministrul Culturii, George Ivaşcu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, organizaţiile nonguvernamentale au depus la rândul lor alte 232 de proiecte pentru aniversarea Centenarului, proiecte care vor fi analizate în vederea aprobării până la sfârşitul lunii august.

„În ceea ce priveşte aniversarea Centenarului Marii Uniri, Guvernul României, autorităţile centrale şi locale realizează pe toate planurile o activitate complexă şi permanentă pentru ca aniversarea Centenarului să se facă aşa cum se cuvine, cu demnitate şi întru total respect faţă de România”, a completat Ivaşcu.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.