Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat obiectivele strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2020-2022, printre care se numără crearea unor politici fiscale predictibile, stimularea creșterii economice, adoptarea unor măsuri salariale și sociale pentru pensionari și categoriile vulberabile.

Obiectivele strategiei fiscal bugetară 2020-2022 prezentate într-o diagramă de Florin Cîțu sunt următoarele:

„- Stimularea, continuarea, consolidarea și menținerea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și inclusive.

– Adoptarea unor măsuri salariale, sociale pentru asigurarea protecției sociale și securității sociale pentru persoane vârstnice, pensionari și categoriile cele mai vulnerabile și aflate în dificultate.

– Crearea spațiului fiscal pentru alocarea unor sume importante pentru susținerea investițiilor publice majore și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene.

– Crearea unei politici fiscale predictibile pentru susținerea mediului de afaceri, simplificarea fiscalității și fluidizarea proceselor interne.

– Îmbunătățirea, aplicarea și consolidarea guvernanței bugetare, creșterea transparenței bugetare și eficientizarea cheltuielilor publice.

– Dezvoltarea și diversificarea instrumentelor de management ale datoriei publice”, precizează Florin Cîțu, într-o postare făcută vineri pe Facebook.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.