NATO a respins miercuri afirmațiile președintelui Vladimir Putin care sugera că forțele alianței din Europa de Est reprezintă o amenințare pentru Rusia, declarând că acestea nu se compară cu desfășurarea de trupe militare ale Moscovei, informează Reuters.

“Acțiunile NATO sunt defensive, proporționale și pe deplin conforme cu angajamentele noastre internaționale”, a transmis purtătorul de cuvânt al alianței, Oana Lungescu, într-un e-mail către Reuters.

“NATO a detașat 4.000 de militari în partea estică a Alianței pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfășurate de Rusia. În schimb, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia și Moldova împotriva dorințelor guvernelor lor. ”

De asemenea, a contrazis afirmația lui Putin conform căreia alianța militară occidentală refuzase să discute cu Rusia despre regulile zborurilor militare, spunând că aviația a fost un subiect dezbătut în diverse forumuri militare comune.

“În ceea ce privește aviația, am discutat despre securitatea spațiului aerian baltic în cadrul Consiliului NATO-Rusia”, a spus ea.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.