Procurorii federali americani efectuează o anchetă penală în privința tranzacțiilor de date ale companiei Facebook, încheiate cu unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei la nivel mondial, a informat miercuri New York Times, relatează Reuters.

Un juriu din New York a solicitat registre din partea a cel puțin doi producători de smartphone-uri și alte dispozitive, a informat cotidianul, citând oameni familiarizați cu cererile și fără a numi companiile.

Ambele companii se numără printre cele peste 150, printre care Amazon, Apple și Microsoft, care au încheiat parteneriate cu Facebook pentru accesul la informațiile personale ale sutelor de milioane de utilizatori, potrivit raportului.

Facebook se confruntă cu o serie de procese și anchete cu privire la practicile sale de confidențialitate, inclusiv investigații în curs de desfășurare efectuate de Comisia Federală a Comerțului din SUA, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse și două agenții de stat din New York.

Pe lângă analizarea tranzacțiilor cu date, probele se concentrează pe dezvăluirile conform cărora compania a împărtășit datele a 87 milioane de utilizatori cu Cambridge Analytica, o firmă de consultanță britanică care a lucrat în campania președintelui SUA, Donald Trump.

Facebook a transmis că ei colaborează cu anchetatorii din mai multe agenţii federale, fără să se refere în mod special la această anchetă.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.