Novak Djokovic s-a calificat, duminică, 14 iulie, la Turneul Campionilor, după ce a reușit să se impună în fața lui Roger Federer, în finala de la Wimbledon, cu scorul de 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3). Spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) a fost primul care a obținut calificarea la Londra.

Liderul mondial și-a asigurat cea de-a douăsprezecea calificare la Turneul Campionilor, câștigând cel de-al șaisprezecelea trofeu de Grand Slam dub din carieră. Djokovic a câștigat titlul de la Londra de cinci ori. Dacă va câștiga anul acesta, sârbul va egala recordul deținut de Roger Federer.

”Întotdeauna este unul dintre scopurile principale să mă calific la Turneul Campionilor și să reușesc acest lucru atât de devreme este minunat. Aștept cu nerăbdare să revin la Londra, în noiembrie, și să concurez cu cei mai buni jucători ai lumii pe Arena O2”, a spus Djokovic, după finala de la Wimbledon.

Anul trecut, Djokovic a pierdut finala Turneului Campionilor în fața lui Alexander Zverev cu scorul de 4-6, 3-6.

Turneul Campionilor va avea loc pe arena O2 din Londra, în luna noiembrie. Începând cu anul 2021, evenimentul va fi organizat orașul Torino, din Italia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.