O familie de urși a fost fotografiată în apropierea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, care a precizat că în acest spital multe victime ale atacurilor de urși au fost îngrijite.

Președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că ”ursul” a fost ”în vizită la Spitalul Județean Miercurea Ciuc”.

”Și dincolo de titlul puțin haios, această familie de urs umblă nestingherit în #Miercurea-Ciuc. Azi au fost la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, acolo unde multe #victime ale atacurilor de urși au fost îngrijiți. Solicităm de la #minister și de la #asociația de vânătoare mutarea de urgență a familiei de urși, și solicităm de urgență un plan de intervenție descentralizată pentru exemplarele care intră în mod regulat în zonele locuite de oameni”, a scris Csaba Borboly.

De asemenea, el a adăugat că susține planul de management al ministerului, dar ”de la plan la fapte este un drum lung”.

”Și se pare că nici #urși nici #oamenii nu vor avea răbdarea necesare implementării acestuia”, a mai scris președintele CJ Harghita.

Ultimul atac de urs asupra omului, în județul Harghita, s-a petrecut săptămâna trecută, un bărbat fiind internat în spital după ce a fost zgâriat și lovit pe piept, în timp ce se plimba cu câinele într-o zonă centrală a oraşului Băile Tuşnad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.