Expoziția “Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar” va fi vernisată joi, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București (Str. Lipscani nr. 84-90).

Expoziția prezintă una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

Expoziția “Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colecționar”, continuă seria de prezentări monografice a colecțiilor reprezentative de artă contemporană românească, începută la ARCUB anul trecut, fiind a patra din acest ciclu. Reunind peste 40 dintre cele mai semnificative tablouri din colecția Sorin Costina, expoziția de la ARCUB este tototdată prima și cea mai amplă prezentare a diversității și a cuprinderii acesteia, dar și a semnificației sale ca reper central a ceea ce, în timp, s-a dovedit a deveni canonul artei românești a anilor 1970-1990.

Sorin Costina s-a născut, trăiește și lucrează ca medic la Brad, în județul Alba, iar colecția sa conține circa 1.000 de tablouri, desene, sculpturi și piese de ceramică din perioada 1970-1990.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.