Lia Olguța Vasilescu consideră că intenția de creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani este răutate din partea PNL, precizând că Guvernul ar putea găsi 200 de milioane de lei pentru creșterea pensiilor, dar se răzbună pe cei cu sume minime.

„Cred că e pur și simplu vorba de răutate (intenția de creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani, n.r.). Noi nu ne-am împrumutat pentru pensii. S-a spus mult, a fost o lozincă în campania electorală, <<PSD-ul s-a împrumutat pentru pensiile bunicilor noștri și vor plăti și copiii noștri cât s-a împrumutat PSD-ul>>. Uite că PNL-ul vine și se împrumută dublu de cât a făcut PSD-ul, iar PSD-ul a susținut mărirea punctului de pensie nu din împrumuturi, ci din eliminarea deficitului”, a spus fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu, duminică, într-o conferință de presă.

Olguța Vasilescu consideră că Guvernul ar fi putut găsi 200 de milioane de lei pentru pensii, dar se răzbună întâi pe cei ce au suma minimă.

„Ce poți să spui unui Guvern care se răzbună întâi pe cei care au pensia minimă, pe care noi i-am găsit la 400 de lei, i-am dus la 704 lei, anul acesta ar fi fost încă un efort de 10% pentru pensiile lor, infim pentru Guvernul României, trebuie s-o recunoaștem, dar ar fi însemnat că oamenii aceia care au contribuit, muncit, ar fi avut și ei o pensie cât de cât decentă, care să le asigure măcar hrana și facturile la utilități. E vorba de 200 de milioane de lei și, cu toate astea, nu îi găsesc”, a argumentat fostul ministru.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, zilele trecute, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.