Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a apreciat miercuri impactul pozitiv pe care un acord comercial între Statele Unite și China l-ar avea asupra economiei globale și asupra pieței petroliere, aflate sub efectele unui „nor întunecat”, relatează agenția Reuters.

Secretarul General al OPEC, Mohammad Barkindo, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe pe temă energetică de la Abu Dhabi, că un acord comercial încheiat de Washington și Beijing ar stimula creșterea economică la nivel internațional și ar estompa blocajul cu care piața petrolieră se confruntă.

Conflictul comercial dintre cele două state a afectat economia globală și a redus cererea pentru petrol, generând dificultăți la nivelul statelor membre ale OPEC. Organizația se va reuni în decembrie la Viena, alături de aliații acesteia, într-o formulă cunoscută drept OPEC+, pentru a negocia politica comună privind producția de petrol.

Statele Unite și China se află în proces de negociere a acordului care va reglementa relațiile comerciale dintre cele două economii, cu toate acestea, nu a fost obținut consensul asupra formei și conținutului acestuia. „Noi nu am auzit contrariul, așa că suntem încrezători că un acord va fi obținut și că acesta va avea un efect pozitiv asupra economiei globale”, a declarat Barkindo, referindu-se la demersurile celor două state.

Acordul „aproape că va elimina norul întunecat care a copleșit economia globală”, a adăugat oficialul OPEC

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.