Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că declaraţiile liderului UDMR Kelemen Hunor sunt „o jingnire la adresa naţiunii”, afirmând că acesta „pescuieşte în ape tulburi” şi încearcă să se victimizeze.

„Sunt o jingnire la adresa naţiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declaraţiile lui Hunor care asta îşi doreşte, să se victimizeze, să reacţioneze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancţionăm, fără discuţie că îl sancţionăm. Îl sancţionăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce îşi doresc ei aici cu modificările legislative şi cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se aşteaptă să mai câştige ceva, să mai obţină ceva, în general cu atitudinea lor de jingnire (…)”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV, solicitat să comenteze declaraţiile lui Kelem Hunor.

Ludovic Orban a afirmat că centenarul Marii Uniri vizează întreaga naţiune şi va fi sărbătorit de foarte mulţi cetăţeni români de origine maghiară.

„Centenarul Unirii vizează întreaga naţiune română, chiar şi cetăţenii români de origine maghiară. Sunt foarte mulţi cetăţeni români de origine maghiară care vor sărbători un centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuieşte în ape tulburi cu povestea asta, încearcă să se victimizeze”, a spus Orban.

Kelemen Hunor a declarat că maghiarii nu vor sărbători centenarul Marii Uniri, susţinând că România nu va avea “prea multe realizări de prezentat” şi va apela la “retorica naţionalistă de prost gust prin care încheie aceşti 100 de ani”.

“(…) Am dileme serioase referitor la ce va putea prezenta statul român ca realizare în afară de faptul ca de 100 de ani această ţară există”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, citat de cotidianul clujean de limba maghiară Szabadság.

VIATenews
SURSĂMEDIAFAX
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.