Premierul Ludovic Orban are, la ora transmiterii acestei știri, o întrevedere de lucru cu președintele CE, Ursula von der Leyen. Oficialul european a afirmat că printre subiectele de discuție se numără reformarea sistemului de justiție din România, un demers „cu multe provocări”.

„Îmi face o deosebită plăcere și onoare să îi urez bun venit premierului României. Mă bucur în mod deosebit că vom avea posibilitatea de a avea o reuniune bilaterală astăzi. Avem multe subiecte de discutat. Desigur, vom vorbi despre planurile dumneavoastră în ceea ce privește economia, planurile de reformare a sistemului de justiție, un lucru foarte important cu multe provocări. Dar știți că Comisia Europeană este alături de dumneavoastră și am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun, fie că este vorba de Pactul Verde European sau despre dezvoltarea economiei. De asemenea, vom discuta despre cum poate UE să fie pregătită pentru era digitală. În acest domeniu contez pe România, pentru că aveți o reputație excelentă în acest domeniu”, a spus Ursula von der Leyen, înainte de întrevederea de lucru cu Ludovic Orban.

Premierul României a susținut că îi va prezenta președintelui Comisiei Europene evoluțiile pozitive din România.

„Mă bucur că am ocazia de a avea această primă întâlnire cu președintele CE, Ursula von der Leyen, în noua calitate oficială de prim-ministru al României. Este o ocazie excelentă pentru a-i prezenta președintelui CE evoluțiile pozitive din România, faptul că România este un partener serios, responsabil, angajat în antingerea obiectivelor UE și în aplicarea reglementărilor adoptate de instituțiile europene. Sigur că vom avea ocazia de a discuta probleme extrem de importante privind viitorul UE, probleme care ne frământă legate de noul buget al UE. De asemenea, ne dorim ca în cadrul „Pactului Verde” să existe o atenție acordată fiecărei țări”, a subliniat Orban.

Șeful Executivului a adăugat că România are ca scop aderarea la Schengen și punerea în practică a recomandărilor MCV, astfel încât să poată fi încheiat mecanismul.

„ Cu siguranță că ne vom prezenta în continuare obiectivele pe care le avem de aderarea României la Schengen, de obiectivul pe care îl avem de a pune în practică recomandările din MCV, astfel încât să obținem pratic încheierea acestui mecanism. Lucrurile se știu limpede. În România au avut evenimente importante care au schimbat în bine realitățile din România”, a conchis Orban, înainte de întrevederea cu Ursula von der Leyen.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.