PNL solicită demiterea “de urgenţă” a preşedintelui ANAF şi a responsabililor care au dispus descinderea în redacţia RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

“Partidul Național Liberal solicită demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații. Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale. Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ludovic Orban a susţinut că a tolera comportamentul ANAF „înseamnă a tolera un precedent” care aduce atingere libertăţii de exprimare garantată de Constituție.

„A tolera un astfel de comportament al unor instituții ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituție”, a spus Orban.

De asemenea, PNL solicită şi demiterea reprezentanților ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri, a precizat Orban.

VIATenews
SURSĂMEDIAFAX
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.