Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, că prin conținutul Ordonanței Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieși din locuințe indiferent de oră.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieși din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Știu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toții avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulația este permisă în afara locuinței și a gospodăriei. Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiții: deplasare în interes profesional; în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi rezolvată de la distanță, pentru activități agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeași Ordonanță Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 și de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate – cum ar fi asistența unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispozițiile Ordonanței Militare nr. 3 și a prevederilor din această ordonanță cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.