Organismul de gestionare a adreselor de Internet ICANN avertizează în legătură cu atacurile cibernetice la scară largă asupra infrastructurii rețelei prin manipularea adreselor paginilor web, relatează site-ul newsbeezer.com.

ICANN avertizează că până acum hackeri necunoscuți ar fi schimbat adresele unui număr mare de site-uri web pentru a accesa datele. Astfel sunt afectate guvernele, serviciile de informații și companiile din Europa și Orientul Mijlociu.

Corporația Internet pentru Nume și Numere Alocate (ICANN) a anunţat că există un “risc continuu și semnificativ” pentru componentele cheie ale infrastructurii bazate pe web, în ​​urma unei întâlniri de urgență care a avut loc vineri.

Mai exact, atacatorii necunoscuți anterior ar fi schimbat adresele site-urilor web, printre altele, pentru a obține informații personale de la utilizatori, a transmis ICANN. Deși atacurile ar putea data de dinainte de 2017, acestea au generat îngrijorări considerabile în rândul specialiștilor în domeniul securității pe Internet în ultimele săptămâni. Ca urmare, a fost convocată întâlnirea de urgență.

Luna trecută, autorităţile americane au avertizat împotriva atacurilor asupra sistemului de adrese ale site-urilor web. “Acest lucru este similar cu cineva situat la oficiul poștal deasupra adresei, verificându-vă scrisorile și apoi aruncându-le în cutia poștală”, a informat Departamentul pentru Securitate Internă. “Multe lucruri dăunătoare v-ar putea fi făcute dvs (sau expeditorilor), în funcție de conținutul postului.”, a adăugat departamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.