O pană de curent majoră a afectat joi Venezuela, problemă pe care Guvernul președintelui Nicolas Maduro a catalogat-o drept „sabotaj” la un baraj hidroelectric care asigură o mare parte din curentul electric la nivel național, relatează Reuters.

Penele de curent electric sunt frecvente în Venezuela, țară în care economia se prăbușește din cauza hiperinflației și care suferă din cauza lipsei de alimente și medicamente.

Criticii Guvernului condus de președintele Nicolas Maduro dau vina pe corupția oficialilor de rang înalt pentru situația în care se află țara, în timp ce Maduro transmite că problemele sunt create intenționat de adversarii politici.

Străzile din Caracas au fost asaltate de oameni, care erau nevoiți să meargă ore întregi pe jos din cauza supraaglomerării autobuzelor și nefuncționarea metroului, din cauza lipsei curentului electric.

„Persoana responsabilă pentru acest lucru este Nicolas Maduro. Este doar vârful icebergului, având în vedere cât am suferit până acum”, a declarat un cetățean din Venezuela, citat de Reuters.

Pana de curent a afectat atât capitala, Caracas, cât și 15 dintre cele 23 de state ale țării. Presa locală a catalogat incidentul drept „o pană de curent națională”.

„Au atacat generatorul și transmițătoarele de la Guri (barajul hidroelectric), baza sistemului electric național”, a declarat Luis Motta, ministrul Electricității din Venezuela, fără a oferi mai multe detalii.

Autoritățile au transmis că vor încerca să rezolve problema în maxim trei ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.