Parlamentarii au adoptat, joi, un amendament amendament privind suplimentarea cu 10 milioane de lei a bugetului Ministerului Energiei pentru finanțarea unui program de cercetare în domeniul nuclear.

Astfel, cele 10 milioane de lei va finanța realizarea în integralitate a Programului Anual de Cercetare RATEN privind „Dezvoltarea suportului tehnic naţional şi cooperarea internaţională pentru energetica nucleară”.

Amendamentul prezentat de senatorul PSD, Șerban Valeca, a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Potrivit motivaţiei acestui amendament, activităţile de cercetare-dezvoltare, aferente suportului tehnic pentru energetica nucleară, asigură operarea în condiţii de siguranţă şi securitate nucleară a Unităţilor CNE-Cernavodă, aflate în operare, susţinerea aportului la punerea în funcţiune a Unităţilor 3 şi 4. Ele vizează contribuţii tehnico-ştiinţifice pentru promovarea noului concept de reactori de generaţie IV.

Finanţarea pentru acest amendament este de la Fondul de rezervă.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat joi, pe articole, proiectul bugetului de stat și cel al asigurărilor sociale pe 2018, urmând ca vineri, de la ora 12.00, să se dea votul final.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.