Parlamentul de la Londra a aprobat la limită un proiect de lege privind politica vamală britanică după ieșirea țării din Uniunea Europeană, Guvernul Theresa May fiind nevoit să accepte unele modificări ale proiectului pentru a obține sprijinul conservatorilor eurosceptici, informează BBC News.

Noua lege, aprobată luni cu 305 voturi și 302 împotrivă în Camera Comunelor, reglementează modul în care Guvernul de la Londra va dezvolta noi relații comerciale după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

Astfel, legea include printre altele un amendament care interzice colectarea de către Marea Britanie de taxe în beneficiul Uniunii Europene, în cazul în care celelalte țări din Blocul comunitar nu fac același lucru pentru Regatul Unit.

Un alt amendament stipulează că Marea Britanie nu va mai aplica regimul TVA intercomunitar după ieșirea din UE.

Criticii susțin că amendamentele cerute de parlamentari conservatori eurosceptici subminează poziția în negocieri anunțată recent de Guvernul de la Londra.

Mai mulți parlamentari din Partidul Conservator, formațiune condusă de premierul Theresa May, au votat împotriva proiectului de lege, inclusiv Guto Bebb, un ministru junior din cadrul Ministerului Apărării, care a demisionat chiar înainte de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.