Peste 50 de oameni au fost răniți și alți trei ai fost arestați în urma unor proteste violente izbucnite în Barcelona, dar și în alte orașe din Catalonia, ca urmare a arestării fostului lider catalan Carles Puigdemont, relatează The Associated Press.

Mii de manifestanţi au ieşit duminică pe străzile Barcelonei după arestarea lui Puigdemont, iar, în urma unor confruntări cu forțele de ordine, 52 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, au anunțat autoritățile spaniole.

Protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Comisiei Europene din Barcelona, scandând “Această Europă este o ruşine!”.

Potrivit poliției, alte trei persoane au fost arestate.

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reținut de autoritățile din Germania, duminică, după ce Spania a emis, în urmă cu o zi, un mandat internațional de arestare pe numele acestuia. Puigdemont a fost reținut la ora locală 11.19 (ora României, 12.19). Arestarea liderului catalan a fost anunțatată de avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei – prin aplicarea Articolului 155 din Constituție – și demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenței a a fost ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.