Sute de persoane au fost evacuate din locuințele lor dintr-un cartier din nord-vestul Londrei pentru realizarea unor lucrări de urgență care privesc sporirea securității la incendiu, au anunțat autoritățile locale, potrivit BBC News online.

Consiliul local din Camden a anunțat că locuitorii a patru blocuri situate în zona Swiss Cottage din nord-vestul Londrei au fost evacuați pentru a fi efectuate lucrări ”de urgență” care privesc securitatea în caz de incendiu.

Pompierii au informat că “nu pot garanta siguranță locuitorilor în aceste blocuri”, a declarat Georgia Gould, liderul Consiliului local din Camden. Clădirile ce urmează să fie evacuate sunt similare cu Grenfell Tower, un bloc turn afectat recent de incendiu devastator soldat cu decesul a 79 de oameni. Ancheta poliției a indicat faptul că panourile de izolare ușor inflamabile ale clădirii ar fi putut avea o influență majoră asupra răspândirii rapide a flăcărilor.

“Incendiul din Grenfell Tower a schimbat totul, iar noi nu ne putem permite să ne asumăm riscuri. Tot ceea ce contează este ca oamenii să fie în siguranță, după ce vom efectua aceste lucrări”, adăugat Gould.

Potrivit autorităților, lucrările vor dura aproximativ trei-patru săptămâni.

Decizia a stârnit nemulțumirea locatarilor evacuați. Edward Strange, care locuiește împreună cu soția și cu fiica sa într-unul dintre blocurile evacuate, a afirmat că decizia autorităților este exagerată. ”Am o fiică, o soție și o pisică. Am și un loc de muncă. Ei spun că lucrărilor vor dura șase săptămâni. Dacă consiliul spune că lucrările vor dura șase săptămâni, probabil vor dura șase luni”, a declarat locatarul revoltat.

Un alt locuitor evacuat, Ahmed Mohamed, a afirmat că locatarii au avut la dispoziție doar cinci minute pentru a-și aduna lucrurile.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a transmis un mesaj pe Twitter celor evacuați. ”Gândurile mele se îndreaptă către cei evacuați din Camden”, a afirmat May. Joi, Theresa May a declarat în fața Parlamentului britanic că Guvernul a ordonat examinarea izolațiilor tuturor imobilelor administrate de autoritățile publice.

Potrivit autorităților, peste 600 de imobile din Anglia ar avea o izolație similară cu cea de la Grenfell Tower.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.