Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, marți, că, începând cu data de 16 octombrie, vor începe plățile în avans a subvențiilor agricole pentru fermieri, fiind aprobat ca România să primească în avans 70% din plăți.

„Am fost ieri la Consiliul de Miniștri, la Viena, am venit azi-dimineață, am vorbit cu comisarul Hogan, joi, mă duc la Comisia Europeană. Discutăm concret cum putem să luăm banii de acolo, pentru că trebuie să ducem o serie întreagă de documente”, a declarat, marți, în plenului Parlament, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acesta adăugat că subvențiile pentru fermieri vor fi acordate începând cu data de 16 octombrie. „Într-un cuvânt, suntem în contact cu Comisia Europeană și vom face ce trebuie, astfel încât să aducem banii la bugetul statului așa cum am făcut-o de fiecare dată și, mă folosesc de acest moment, de a spune că s-a dispus ca și România să primească ca avans 70% din plățile directe, iar, pe data de 16 octombrie, la minutul unu din cumpăna nopții vom da drumul la subvenții pentru fermieri”, a menționat Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat, marți, în Camera Deputaților, situația evoluției pestei porcine în România. În timpul dezbaterii în Camera Deputaților a moțiunii simple cu titlul „„După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, pe ecranul principal din plen, unde se afișează de regulă numărul de voturi după fiecare proiect legislativ, au rulat marți, în timpul discursului ministrului Agriculturii mai multe imagini legate de evoluția pestei porcine în România, precum și o cronologie a măsurilor luate de autoritățile statului pentru prevenirea și stoparea pestei porcine africane. Votul deputaților pe moțiunea simplă va fi acordat în ședința de plen de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.