Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești va găzdui astăzi cu începere de la ora 18 un nou duel de excepție din liga secundă. Ultima partidă din etapa a 14-a aduce față-n față două formății de tradiție a fotbalului românesc. Petrolul Ploiești și Farul Constanța promit un spectacol de excepție, o partida pe cinste la fel ca în vremurile bune, când aceste două echipe se întâlneau pe prima scenă a fotbalului românesc.

Ultimul joc dintre cele două formății a fost tot în liga secundă, pe terenul echipei gazdă în urmă cu opt ani. Atunci scorul a fost 1-1. Petrolul-Farul s-a disputat de zece ori. De patru ori s-au impus constănțenii, o singură dată au învins ploieștenii, iar celelalte cinci partide s-au încheiat la egalitate. Iată un motiv în plus pentru marinari de a merge cu gândul la cele trei puncte la Ploiești.

Însă, Petrolul se află într-o situație mult mai bună în clasament și într-o formă sportivă de invidiat, mai ales pe teren propriu, unde este neînvinsă cu cinci victorii și două rezultate de egalitate, golaveraj 17-3. “Lupii galbeni” se află pe locul șase, cu 26 de puncte în clasamentul ligii a doua în acest moment.

Farul vine după un succes împotriva celor de la FC Argeș la Constanța, scor 3-1 și merge la Ploiești pentru a “ucide” încă un nume mare în fotbalul românesc. Constănțenii se află abia pe locul 15, primul deasupra liniei retrogradării, cu 13 puncte acumulate până în acest moment.

În concluzie, Petrolul – Farul se anunță a fi un meci în care totul este posibil. Există o singură certitudine: spectacolul!

VIATenews
SURSĂPetrut Iacob
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.