“Testul balistic recent similar unui război real reprezintă prima etapă a operațiuni militare a Armatei Populare Coreene în Pacific și un preludiu semnificativ la neutralizarea Guamului”, a declarat Kim, potrivit KCNA.

Kim Jong Un, liderul de la Phenian, a ordonat lansarea unei rachete de rază intermediară de tip Hwasong-12 în cadrul unei misiuni de antrenament care a avut drept rol să contracareze exercițiile militare SUA-Coreea de Sud, a anunțat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA.

Regimul Kim Jong-Un a lansat marţi dimineaţă o rachetă care a survolat Japonia la altitudinea de 550 de kilometri, înainte de a cădea în Oceanul Pacific.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat dur testul balistic nord-coreean, avertizând că analizează “toate opţiunile”.

La începutul lunii august, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu “foc şi furie” la “ameninţările Coreei de Nord”, regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

Aproximativ 7.000 de militari sunt staţionaţi în bazele americane de pe Insula Guam. De asemenea, pe insulă sunt elemente antibalistice ale Terminalului de apărare de mare altitudine (THAAD). Japonia a anunţat că poate doborî o eventuală rachetă lansată de Coreea de Nord spre Insula Guam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.