În week-end, pe pista AmcKart din Bucureşti, s-a desfăşurat prima etapă a Campionatului e-Karting Gatorade (EKart’nG), aflat în premieră sub egida Federaţiei Române de Automobile Sportive.

La această competiţie, sunt acceptate doar karturile cu motoare electrice, special concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Acestea sunt considerate motoarele viitorului, în competiţiile de profil, pentru numeroasele avantaje asigurate, faţă de motoarele clasice. Cele electrice au un zgomot mult diminuat, întreţinerea lor este mult mai accesibilă, iar emisiile de gaze nu există.

Unul din cei mai talentaţi tineri piloţi din Constanţa, George Onoaie, a făcut cu succes trecerea de la motoarele clasice, pe carburant, la cele electrice. În această etapă, sportivul legitimat la Clubul de Karting Bucureşti a reuşit să încânte asistenţa şi să ajungă acolo unde ne-a obişnuit de-a lungul timpului: pe podium.

Drumul n-a fost unul deloc neted pentru tânărul constănţean. „Georgică” a venit al optulea în contratimpi, însă a reuşit să câştige nu mai puţin de patru locuri în prefinală. În finală, George Onoaie a reuşit să urce rapid pe locul trei, fiind sigur de podium. Doar că ambiţia şi pofta de victorie nu l-au mulţumit doar cu atât. Acesta a urcat până pe locul doi, acolo unde avea să şi termine la sfârşitul zilei.

„Sunt foarte mulţumit de cum a evoluat George. Am văzut dorinţă şi pasiune în stilul său de a manevra kartul electric. M-am temut un pic că va fi o diferenţă, însă acesta s-a descurcat admirabil. La un moment dat, avea şansa de a forţa victoria, însă mi-a spus că nu a vrut să forţeze nota, temându-se de vreun acroşaj ce l-ar fi putut scoate de pe traseu”, a declarat Bogdan Onoaie, tatăl talentatului pilot.

Următoarea etapă este programată în perioada 19-21 mai, la Bacău, pe Circuitul Speed Park.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.