Sorina Pintea respinge acuzațiile pe care i le-a adus Administrația Prezidențială, care a transmis că ministrul Sănătății folosește tehnici de manipulare specifice PSD atunci când dă vina pe președintele Klaus Iohannis pentru întârzierea adoptării programelor de sănătate.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat, joi, la redeschiderea secției de Endocrinologie pediatrică de la Institutul Parhon, că nu știe să manipuleze, pentru că este mai mult profesionist decât om politic, și a menționat că, pentru aprobarea programelor de sănătate, este nevoie de timp și de adoptarea a două ordine de ministru și unul al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS).

”Mi-ar plăcea să știu să manipulez. Din păcate, eu sunt mai mult profesionist decât om politic. Povestea cu manipularea nu mă caracterizează, dar sunt niște adevăruri: în momentul în care se aprobă bugetul, publicat în Monitorul Oficial în 15 martie, e nevoie de două ordine – unul de ministru și unul al Casei de Asigurări de Sănătate – și de o hotărâre de guvern ca să se dea drumul la programele pe sănătate. Or, știm foarte bine că o hotărâre de guvern trebuie să stea și în perioadă de transparență decizională. Apoi urmează perioada de contractare, pentru că vorbim de bani publici. Am fost acuzată că am prorogat termenele la programe. Am prorogat ca să putem utiliza 1/12 din bugetul pe anul trecut, ca să nu rămână pacienții fără medicație. Sunt un profesionist, nu mă caracterizează nici manipulările și când vorbim despre sănătate nu cred că e cazul să discutăm politic”, a spus Sorina Pintea într-o declarație dată MEDIAFAX.

Precizările vin după ce președinția a transmis, miercuri, că încercarea ministrului Sănătății, Sorina Pintea, de a-i imputa președintelui Klaus Iohannis întârzieri ale programelor de sănătate reprezintă doar o tehnică ”extrasă din manualul de manipulare al PSD” pentru a abate atenția de la problemele reale cu care se confruntă domeniul.

Administrația Prezidențială a reacționat astfel la declarațiile inițiale ale ministrului Sorina Pintea, care a spus că întârzierile programelor naționale de sănătate ar fi cauzate de data promulgării bugetului, precizând că, dimpotrivă, acest lucru este exclusiv din vina PSD pentru că bugetul de stat pentru anul în curs a fost adoptat de Guvern și trimis Parlamentului pentru dezbateri cu trei luni mai târziu față de termenul prevăzut de lege.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.