Liviu Pleșoianu a anunțat, marți, că își menține decizia de a candida independent la prezidențiale, după ce social-democrații au desemnat-o pe Viorica Dăncilă prezidențiabilul PSD. El invită partidele care țin la rădăcinile neamului românesc să îl susțină în cursa pentru un mandat la Cotroceni.

„Viorica Dăncilă va candida din partea partidului CEX. Eu voi candida din partea românilor, a oamenilor care au crezut și în 2012, și în 2016 în posibilitatea: de a ne ridica din genunchi (nu de a lustrui fericiți pantofii altora); de a avea o justiție adevărată (nu una care distruge sufletul unui copil târându-l pe jos la propriu); de a reașeza România în destinul său de țară menită să creeze punți între țări (nu de stat vasal mulțumit să fie mereu mutat de alții pe o tablă de șah ce nu-i aparține); de a reașeza ființa omenească în centru și de a reumaniza profund societatea, politica, educația, relațiile de muncă (nu de a continua să construim castele de nisip care se vor răsturna la cea mai mică adiere de vânt); de a face politica omului liber (nu de a fi marioneta unor grupări, interne sau externe, de interese economice sau politice, din zona ieșită din matcă a serviciilor sau a altor organizații metastatale); de a prețui rădăcinile spirituale și culturale ale acestui neam; de a aduce în prim-plan oameni curați și dornici să-și ajute semenii (nu politruci și ipocriți înregimentați care mimează prost grija față de ființa omenească)!”, a scris Liviu Pleșoianu, pe Facebook.

El invită partidele care doresc să îl susțină și să meargă împreună în acest demers.

„Invit toate partidele care țin la rădăcinile acestui neam să-și dea mâna și să mergem împreună pe acest drum! Vă invit pe dumneavoastră, oamenii demni și liberi ai acestui neam, să dăm mână cu mână și să încingem o horă vie a unirii care să învingă orice calcule politice meschine, orice planuri oculte care se fac peste noi și peste toate! Voi candida ca independent la alegerile prezidențiale din acest an, cu susținerea tuturor celor care cred în acest mesaj! La 30 de ani de la Revoluție, fie să triumfe curajul, nu frica, fie să triumfe dreptatea, nu injustiția, fie să triumfe vorba liberă, a omului liber, nu tăcerea vinovată, fie să triumfe România, nu -Românica-!”, a adăugat deputatul PSD, Liviu Pleșoianu.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți, în Comitetul Executiv al PSD, candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.