Gazonul de pe Arena Națională nu va fi schimbat, iar lucrările de întreținere se realizează fără costuri suplimentare, precizează Primăria Capitalei, în contextul informațiilor că suprafaţa de joc de pe cel mai mare stadion al ţării s-a stricat iar după organizarea Cupei Centenarului.

„În prezent, societatea care întreține gazonul pe Arena Națională efectuează proceduri uzuale de întreținere în urma evenimentelor care au avut loc în ultima perioada, respectiv tunderea acestuia și eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort pentru pregătirea solului în vederea însămânțării, refacerii, menținerii densității și omogenității gazonului. Gazonul nu va fi schimbat, iar lucrările de întreținere se realizează fără costuri suplimentare”, a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește turneul de fotbal pentru copii, „Cupa Centenarului Marii Uniri”, care s-a desfășurat pe Arena Națională, instituția condusă de Gabriela Firea precizează că la acest eveniment au participat peste 3.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, din România și Republica Moldova, majoritatea din aceștia având pentru prima dată ocazia să joace sau chiar să vadă un stadion modern, care găzduiește meciuri internaționale.

„Considerăm că aprecierile conform cărora acești copii nu ar fi trebuit să joace pe Arena Națională sunt neinspirate, mai ales că fotbaliștii profesioniști ar trebui să încurajeze tinerii sportivi să facă perfomanță la cel mai înalt nivel”, potrivit sursei citate.

Precizările vin în contextul în care gazonul de pe Arena Naţională s-a stricat din nou după organizarea Cupei Centenarului, o competiţie pentru copii. Nu mai puţin de 3.000 de tineri au călcat suprafața de joc a Arenei Naţionale timp de opt ore şi au distrus-o aproape complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.