În această perioadă, până la 31 iulie 2017, fermierii pot depune proiecte de finanțare pentru irigații sau pentru înființarea de activități neagricole în mediul rural, granturile putând ajunge la 1,5 milioane de euro per proiect, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Pentru Măsura 4.3 – „Irigații” – sunt eligibile proiecte care prevăd modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare și/sau racordarea la utilități; sisteme de contorizare a apei; construcția și/sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Amplasamentul investiției poate fi atât în mediul rural, cât și în mediul urban. În cazul unui singur investitor/contribuabil, valoarea grantului poate fi de maximum 1,5 milioane de euro.

Recent, a mai fot lansată și componenta din PNDR 2017 care prevede, la Măsura 6.2, „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”, iar la Măsura 6.4 – „Dezvoltarea de activități neagricole în mediul rural”.

Ca activități de producție și servicii non-agricole desfășurate în mediul rural de către microîntreprinderi sau întreprinderi mici, existente sau nou înființate, atât din mediul rural cât și din mediul urban (cu condiția ca investiția să se realizeze în mediul rural), s-au remarcat activități economice eligibile cum ar fi producție, servicii către populația din mediul rural, structuri agroturistice de cazare și alimentație și serviciile medicale.

În aceste cazuri, valoarea grantului poate fi între 70.000 și 200.000 de euro per proiect, iar contribuția beneficiarului trebuie să fie cuprinsă între 0% (la „Înființarea de activități neagricole în mediul rural”) și cel puțin 10% (la „Dezvoltarea de activități agricole”).

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.