Polițiștii de la transporturi au verificat, în ultima săptămână, peste 400 de trenuri și au constatat peste 100 de infracțiuni, valoarea amenzilor depășind 90.000 lei. Au fost găsite 9 persoane date în urmărire națională sau internațională.

În această săptămână, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi – I.G.P.R., polițiștii celor nouă structuri teritoriale subordonate au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 403 stații de cale ferată și au patrulat în peste 400 de trenuri de călători.

În urma verificărilor, au depistat 9 persoane date în urmărire națională sau internațională și 11 minori lipsiți de supraveghere, aceștia fiind predați familiilor sau internați în centrele de plasament.

De asemenea, polițiștii au identificat 6 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.

Polițiștii au întocmit, în total, 108 dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea aceluiași număr de infracțiuni, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals, uzuri de fals, contrabandă, pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației.

De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 82 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În dosarele penale instrumentate, 20 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, împotriva a 3 persoane fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de alta s-a dispus măsura controlului judiciar.

Polițiștii de la Transporturi au efectuat și 28 de percheziții domiciliare și au desfășurat 16 acțiuni pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a pescuitului ilegal și a contrabandei. Astfel, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.