Pompierii au făcut progrese majore în ceea ce privește stingerea incendiilor de vegetație din statul american California, în urma cărora opt persoane au murit, după două zile în care temperaturile au scăzut, relatează CNN și Reuters.

Autoritățile au anunțat luni că incendiul din orașul Carr, care arde pe o suprafață de 82.000 de hectare și în urma căruia opt persoane au murit, este controlat în proporție de 61%.

Incendiul din orașul Mendocino, cel mai grav incendiu din California, izbucnit la aproximativ 160 de kilometri de cel din orașul Carr, este controlat în proporție de 68%, au anunțat pompierii.

Pe teritoriul statului California au izbucnit 110 incendii, pe care pompierii americani încearcă să le stingă. În total, acestea au ars o suprafață de peste 23.000 de kilometri pătrați, mai mult decât suprafața statului New Jersey.

În urma incendiilor, zeci de mii de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele.

Doi oficiali americani, ministrul de Interne Ryan Zinke și ministrul Agriculturii, Sonny Perdue, au vizitat luni zonele devastate de incendii.

„Trebuie să defrișăm toți copacii arși și să îi înlocuim, pentru a restaura sănătatea pădurilor noastre”, a declarat ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.