Victor Ponta a anunțat că va trimite, săptămâna viitoare, un memoriu cu toate încălcările de lege din dosarul Turceni-Rovinari, în care fostul premier a fost achitat de către ÎCCJ, în primă instanță, pe care îl va trimite Ministerului Justiției, CSM și procurorului general al României.

“Am făcut un memoriu împreună cu avocații mei în care am scris care au fost încălcările de lege din dosarul meu, le voi înainta săptămâna viitoare către MJ, CSM, procurorul general al României. După care vrem să-l dăm în judecată, eu și cu alții, în civil pe procurorul de caz, Uncheșelu, vreau să plătească din buzunarul lui. Dacă instanța îl va pune să plătească salariul meu de premier, al altor directori, avocații, atunci data viitoare se va gândi de două ori, băi am probe, dacă n-am probe ăștia o să vină după mine. Dacă nimeni nu plătește, data viitoare un alt procuror va face la fel. Să știți că în SUA, Germania se întâmplă asta, domnule ați acuzat pe nedrept pe cineva îi luați banii”, a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Acesta a adăugat că nu este interesat de răzbunare, ci de îndreptarea lucrurilor și că, în baza răspunsurile primite de la ministrul Justiției Tudorel Toader, procurorului general Augustin Lazăr și reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se va duce să se adreseze Parlamentului.

“Eu voi depune niște documente care nu au caracter politic cu articole din Codul penal și de procedură penală care au fost încălcate. Sincer, eu nu cred că vor minți și îmi vor spune da, s-a încălcat articolul acela sau acela. De exemplu, procurorul a mințit când s-a dat comunicatul de presă. Eu voi arăta niște fapte la care procurorul, Pe baza acelor răspunsuri o să mă duc în Parlament și o să le spun, colegi le-am zis în trecut oamenilor votați-ne oameni bun că vom adopta o lege prin care procurorul plătește pentru nedreptăți făcute, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. (…) Sigur răzbunarea e dulce, dar nu mă interesează, ci să îndrept lucruri”, a completat Ponta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.

Fostul premierul Victor Ponta a declarat, joi, după ce a fost achitat în primă instanţă în dosarul Turceni Rovinari, că nu are niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de trei ani s-au bucurat de răul său, deşi ştiau ce este nevinovat. El şi-acerut scuze mamei sale, soţiei, Daciana, precum şi celorlalţi din familia sa, care ”au avut cel mai mult de suferit din cauza activităţii sale politice”.

În cazul fostului premier Victor Ponta, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru Dan Şova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.