Romfilatelia introduce în circulaţie, în premieră, începând de joi, emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU, intitulată “Specii Periclitate”.

Proiectul filatelic va fi lansat simultan la sediile centrale ale Organizației Națiunilor Unite de la Geneva, Viena și New York. Ceremonia de lansare va avea loc în aceeași zi, și în deschiderea Târgului Internațional de Timbre de la Essen, Germania.

Mărcile poştale emise de Administrația Poștală a Naţiunilor Unite reflectă, cel mai adesea, preocupările specifice şi distincte ale acestei organizaţii internaționale, atrăgând atenţia asupra unor aspecte relevante ale lumii contemporane.

România, în calitatea sa de ţară membră a ONU, este aliniată la obiectivele organizaţiei şi prin această emisiune comună de timbre, aduce în atenția colecționarilor o temă extrem de actuală: situația critică în care se află anumite specii de animale și plante, confruntate cu riscul extincţiei.

Cele patru timbre ale emisiunii reproduc imagile animalelor incluse în sfera de protecţie a Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este reprezentată Acvila de câmp (Aquila heliaca), Şoimul de iarnă (Falco columbarius) este reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei, Vidra (Lutra Lutra) este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei, iar Morunul este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 lei.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.