Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că actuala echipa de la Institutul Cantacuzino este ”autoarea sau coautoarea” situației privind vaccinarea, afirmând nu se poate cumpăra ”peste noapte” un institut sau o fabrică de vaccinuri.

”Înțeleg că echipa de acum este cumva autoarea a situației în care ne aflăm. Sau o coautoare. Eu mă așteptam ca din prima zi să vină, să mă trezesc cu ei la guvern, spunând că nu au găsit înțelegere până acum și uite ceea ce doresc ei să facă și uite ce au nevoie. Nu i-am găsit, ba dimpotrivă”, a declarat premierul Mihai Tudose la Radio România Actualități.

Tudose a afirmat că suma de bani la care s-ar ridica investiția pentru un nou astfel de institut ar fi de 50 de milioane de euro, bani care nu ar pune în dificultate bugetul. Premierul a subliniat însă că această situație nu se poate rezolva ”peste noapte”, fiind necesară parcurgerea unor etape.

”Eu am înțeles că costurile sunt în jur de 50 de milioane de euro, ceea ce la nivel de țară nu este o sumă care să creeze probleme. Problema este că nu putem să cumpărăm peste noapte, cu banii aceștia,. Dacă ar fi un magazin de unde să cumpărăm mâine un institut, o fabrică de vaccinuri, am face-o. Trebuie să parcurgem niște etape”, a mai spus Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.