Procurorul General al Brazilei cere incuplarea președintelui Michel Temer pentru luare de mită, acesta fiind acuzat că ar fi pus la cale o schemă prin urma să obțină mită în valoare totală de 11,5 milioane de dolari de la compania alimentară JBS SA, informează agenția de știri Reuters.

În documentul trimis Curții Supreme de procurorul general Rodrigo Janot se afirmă că Temer a păcălit cetățenii Braziliei.

Potrivit legii, camera inferioară a Congresului brazilian urmează să voteze dacă președintele va fi deferit Curții Supreme.

Membrii coaliției lui Temer sunt încrezători că vor strânge suficiente voturi pentru a bloca majoritatea de două-treimi necesară pentru trimiterea în judecată a președintelui.

Temer și avocații săi au refuzat să comenteze decizia procurorului, însă președintele a susținut în mod repetat că este nevinovat.

În ultimii ani, anchetatorii au descoperit numeroase cazuri de corupție la nivel înalt, implicând clasa politică și mulți oameni de afaceri. În cele mai multe cazuri este vorba de firme care au plătit mite în valoare totală de câteva miliarde de dolari în schimbul unor contracte avantajoase cu statul și companiile controlate de stat.

Temer și o treime din guvernul său, ca de altfel și patru foști președinți și zeci de congresmeni, sunt anchetați pentru diverse cazuri de corupție, iar peste 90 de oficiali de rang înalt au fost deja condamnați.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.