Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că impozitarea veniturilor Bisericii i se pare ”o aventură fiscală”, care face parte din filmul ”lipsit de predictibilitate”, fiind nevoie de un studiu aprofundat și de discuții cu cei vizați de noua taxare.

”Mi se pare iarăși din acel film lipsit de predictibilitate. Dacă se face un studiu și se discută foarte aprofundat, în primul rând cu cei vizați, atunci se poate veni cu un concept. După părerea mea, sincer, la acest moment să vorbim despre impozitarea bisericilor, mi se pare un fel de aventură fiscală”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ideea impozitării bisericilor îi aparține lui Eugen Teodorovici, fost ministru de finanţe şi, până ieri, consilier onorific al premierului Tudose. Mai exact, propunerea pe care o are în vedere este identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă statul să decidă în ce fel să fie cheltuiţi. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat vineri că nu susține această măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.