Preşedintele Klaus Iohaannis va avea o întâlnire, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi cu prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

“Întâlnire cu conducerea Băncii Naționale a României. La întâlnire vor participa domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, și domnul Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea este programată pentru ora 12.00.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi mediator între Guvern și Banca Națională a României, urmând să invite cele două părți la Cotroceni. “Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceni și BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înțelegem legile economiei și vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflația, creșterea dobânzilor este fundamental greșită (…) Politicile fiscale ale guvernanților au dus la creșterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă și politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziției, ale mele. Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR și Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeași masă parțile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invitat și pe unii și pe alții la Cotroceni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

În replică, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că Guvernul colaborează cu Banca Națională a României (BNR), chiar dacă „ne mai și criticăm între noi”, astfel că nu e nevoie de o mediere – oferită de președintele Klaus Iohannis – între cele două instituții. „Nu e un război între BNR și Guvern. Noi colaborăm – asta nu înseamnă că nu ne mai și criticăm între noi. Nu cred că e nevoie să avem și o astfel de discuție, există o relație între cele două instituții”, a spus Eugen Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.