Prima schemă de ajutor de stat pentru agenții economici care vor să investească în reciclare se va lansa la jumătatea lunii iunie, a declarat luni, într-o conferință de presă la Bistrița, Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a spus că la mijlocul lunii iunie se lansează prima schemă de ajutor de stat pentru agenții economici care vor să investească în reciclare. Agenții economici vor putea accesa până la 5 milioane de lei pentru investiții în reciclare sau modernizarea instalațiilor tehnologice.

„Sunt societăți care vor să acceseze aceste fonduri, cu certitudine cred că au și proiectele făcute, pentru că eu tot am povestit de lucrul acesta și cred că au deja pregătite proiecte”, a spus Gavrilescu.

Totodată, ministrul Mediului a adăugat că așteaptă de la autoritățile locale să vină în sprijinul cetățenilor din zonele izolate și să depună până la sfârșitul lunii iunie proiectele pentru realizarea de celule fotovoltaice de producere a energiei electrice pentru casele care se află mai departe de doi kilometri de rețeaua electrică.

„Comunele vor beneficia de ajutor de stat dat de Ministerul Mediului prin administrația fondului de mediu pentru montarea de celule fotovoltaice, sută la sută nerambursabil, pentru locuitorii care nu au curent electric și care se află la mai mult de 2.000 de metri de rețea. Eu i-am rugat astăzi și pe președintele Consiliul Județean și pe domnul vicepreședinte să implice primarii, astfel încât persoanele respective să poată să fie ajutate în cazul în care nu știu foarte bine să își întocmească documentele, cu toate că am făcut un caiet de sarcini extrem de scurt astfel. (…) Programul este lansat și așteptăm să depună până la sfârșitul lunii iunie toate unitățile administrative teritoriale prin consiliile județene aceste documente”, a afirmat Gavrilescu.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.