Consilierii municipali din Bistrița au aprobat, luni, organizarea Târgului Mare al Bistriței, eveniment care să înlocuiască Zilele Orașului, bugetul in acest an fiind de circa 300.000 de euro. De anul viitor, evenimentul se va desfășura timp de 15 zile, la fel ca vechiul târg istoric al Cetății.

Anul acesta Târgul Mare al Bistriței va avea un buget de 300.000 de euro și se va desfășura pe o perioadă a nouă zile. Primăria Bistrița vrea să reînvie, de anul viitor, vechiul târg săsesc al orașului pentru a pune în valoare istoria Cetății Bistrița și pentru a atrage mai mulți turiști.

Conform deciziei luate luni de consilierii municipali, sărbătoarea orașului – Zilele Bistriței s-a transformat în Târgul Mare al Bistriței, eveniment pe care Primăria vrea să îl organizeze în luna august, și care de anul viitor se va desfășura pe o perioadă de 15 zile, așa cum avea loc în urmă cu aproape 700 de ani, în 1353, când Bistrița a primit de la regele Ludovic de Anjou privilegiul de a organiza în târg anual.

Conform istoricilor orașului, târgul se organiza de sfântul Bartolomeu și se desfășura de obicei în intervalul 24 august – 7 septembrie.

Pentru organizarea evenimentului din acest an Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița au semnat un protocol de colaborare, CJ alocând o sumă de 400.000 de în timp ce contribuția primăriei municipiului Bistrița este de 870.000 de lei, suma totală fiind de aproape 300.000 de euro.

“Evenimentele se vor desfășura în perioada 19-27 august iar programul este unul complex. Intenționăm ca începând de anul viitor să se desfășoară pe parcursul a două săptămâni așa era original în anul 1353. Începând de anul viitor vom deschide Târgul Mare al Bistriței în 15 august și el va ține două săptămâni”, a explicat presei primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a recunoscut într-o conferință de presă că ține foarte mult la evenimentul inițiat de Primăria Bistrița şi a decis să se și implice financiar în proiectul municipalității.

“Sunt foarte mulți cetățeni din județ care nu-și permit concediu la mare sau la munte și pentru mulți dintre ei acest eveniment înlocuiește concediul. Sunt foarte mulți oameni, din toate comunele județului, care vin împreună cu familia la evenimentele organizate în această perioadă. Este obligația noastră să găsim soluții, să putem oferi ocazii în care oamenii să poată destinde, se poate socializa”, a spus presei președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Programul evenimentului este unul variat, de la muzică populară și ușoară până la concerte simfonice, teatru și paradă moto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.