Saptamana trecuta, Primaria Constanta a patruns pe stadionul Metalul din zona Badea Cartan cu scopul de a demola baza sportiva.

Preşedintele ACS Metalul Constanţa susţine că autorizaţia de demolare a stadionului este abuzivă. Construcţia Sălii Polivalente nu poate începe în condiţii ilegale. Primăria Constanța a fost notificată de Ministerul Tineretului și Sportului din luna decembrie 2019, că demolarea stadionului de fotbal Metalul din complexul sportiv Badea Cârțan în vederea construirii parcării viitoarei săli polivalente, nu poate avea loc decât în condițiile articolului 79 din Legea Sportului. Articolul 79 din Legea nr. 69/2000 a educației fizice și sportului spune că desființarea bazelor sportive se poate face numai prin hotărâre de Guvern. Regula generală este aceea că administrațiile locale pot cere emiterea unei hotărâri de Guvern pentru desființarea unei baze sportive, doar atunci când au construit în prealabil, pe alt amplasament, o altă bază sportivă cu aceeași funcțiune.

Sala Polivalentă din Constanţa este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii. Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP). Nici nu au intrat bine excavatoarele pe stadion că a apărut prima contestaţie.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.