Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat, luni, că stațiunea Mamaia este curată și pregătită „95 la sută” să-i întâmpine pe turiștii care ajung pe litoral în minivacanța de 1 Mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a dat asigurări că stațiunea Mamaia este curată și pregătită pentru deschiderea sezonului estival.

„Nouăzeci și cinci la sută suntem pregătiți să întâmpinăm așa cum trebuie turiștii. Evident că vom pune accentul pe curățenie și siguranță pentru că și Constanța și Mamaia reprezintă poli importanți de atracție și știm acest lucru și ne străduim să îl păstrăm așa. Avem salvamari, este curat, operatorii economici, și vreau să le mulțumesc, parcă mai mult ca altădată și-au unit eforturile și au venit și și-au făcut curat. Sunt convins că vom avea o minivacanță reușită și plină de momente de neuitat pentru toți cei ce ne vor trece pragul”, a spus Făgădău,în cadrul unei întâlniri organizate de conducerea Consiliului Judeţean Constanţa cu agenții economici și autoritățile locale.

Potrivit acestuia, au fost deja pregătite mai multe evenimente care să asigure distracția turiștilor, cel mai important dintre ele fiind Festivalul Sunwaves, unde se așteaptă participarea a cel puțin 20.000 de persoane.

„Avem un calendar de evenimente extrem de dinamic și veți avea ce face în stațiunea Mamaia chiar și pe data de 30 (aprilie – n.r.). Telegondola funcționează, autobuzele etajate funcționează, din ce știu toate unitățile de cazare au început să-și amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii. De asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebite de alte stațiuni dedicate, are în spate un oraș puternic și frumos așa cum este Constanța. (…)Sunwaves aduce peste 20.000 de turiști, dintre care jumătate din afara țării. Toate cluburile din nord, toate companiile mari, sunt deja angrenate într-un sezon estival care se anunță foarte bun. Evident că este mult de lucru, dar una peste alta suntem pregătiți, parcă mai pregătiți ca în alți ani”, a conchis primarul Constanței.

Prezent și el la întâlnire, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a spus că la începutul lunii a efectuat o vizită neanunțată pe litoral și i-au plăcut, în special, locuri din Mamaia și Vama Veche.

„Am fost și acum trei săptămâni pe litoral. Am venit neanunțat tocmai pentru a surprinde situația reală. Am constatat și lucruri bune și lucruri mai puțin plăcute. (…) Mi-au plăcut locuri în Mamaia, am fost și la Vamă unde am văzut lucruri bune”, spus Trif.

Ministrul a afirmat că pentru a remedia părțile rele, echipe de control se vor afla pe litoral în toată perioada sezonului estival.

„Am venit cu o echipă de control, formată din opt oameni, iar în primă fază o să avem doar acțiuni de prevenție și îndrumare. După care, două echipe or să rămână pe toată perioada sezonului estival pentru a fi în permanentă legătură cu cetățenii și hotelierii. În a doua etapă, trebuie să atenționez, o să fim mult mai duri și nu o să permitem nicio abatere de la legislația de mediu care ar pune în pericol turismul din Constanța și stațiuni. (…) Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare! Dorim să venim alături de dânșii cu acțiuni de verificare, de îndrumare”, a mai declarat ministrul Turismului.

Bogdan Gheorghe Trif a mai spus că, deși litoralul românesc a „rămas puțin în urma” celor cu tradiție mai mare, în multe domenii în turism „noi îi batem”.
„Vreau să vă spun că una dintre prioritățile principale ale Ministerului Turismului este, categoric, litoralul românesc. Este un motor al turismului nostru. Din păcate în ultimii ani nu a funcționat la capacitate maximă. Avem un potențial mai mare. Am rămas puțin în urma celor din vecinătatea noastră, dar, cu siguranță printr-un efort comun putem să recuperăm pentru că avem potențial, avem investitori care doresc să continue. (…) Dacă e să facem comparație între unități de cazare și servirea mesei din țări care spunem noi că sunt înaintea noastră, nu am observat o deficiență atât de mare. Dimpotrivă, eu zic că în multe domenii în turism noi îi batem. Am fost în Berlin la un hotel de cinci stele, suma extrem piperată, tariful și vreau să vă spun că la noi nu cred că ar fi obținut o clasificare de trei stele. Am comandat masa în cameră, mi-a venit după o oră, am vrut să calc o cămașă, nu am găsit pe nimeni care să calce o cămașă. Haideți să nu ne victimizăm și să spunem noi despre noi că suntem ultimii, nu suntem, noi întotdeauna găsim doar răul, haideți să fim și pozitivi”, a mai spus Trif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.