La FORUMUL NAȚIONAL SUERD 2019 , în cadrul sesiunii dedicată administrației publice  , primaria Eforie   a prezentat proiectul finanțat prin POR: MODERNIZAREA ŞI REABILITAREA INFRASTRUCTURII CONEXE DE UTILITATE PUBLICĂ ÎN SCOPUL CREŞTERII COMPETITIVITĂŢII  DESTINAŢIILOR  TURISTICE ÎN STAŢIUNEA EFORIE SUD.

Primarul Robert Şerban a menţionat că : ”este foarte important să poți concepe in propria strategie de dezvoltare proiecte care sa fie de actualitate prin dezvoltarea unei cooperări transfrontaliere, prin care poți face cunoscute facilitățile specifice zonei (unele cu caracter de unicitate, dacă ne gândim la multitudinea de tratamente care utilizează nămolul sapropelic), altele cu caracter de diversificare a cunoaşterii, dacă facem referire la aspecte tradiționale din cultura proprie sau din arta culinara a zonei. Noi am înțeles că prin aceste proiecte se poate aplica un nou concept : să atragem turiști străini în zona noastră, așa cum și alții au atras turiști români în țările lor. Este o oportunitate pe care trebuie sa o fructificăm cât mai bine”.

FORUMUL NAȚIONAL SUERD a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe în perioada 27-28 octombrie 2019 la Palatul Parlamentului din București.

SUERD este a doua strategie macro-regională a UE, adaptată la specificul regiunii dunărene, constituită după modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în anul 2009).

VIATenews
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.