Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat, sâmbătă, la Bistrița, primul contract care va fi finanțat din fonduri europene pe noul exercițiu financiar, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul de 38 milioane de euro vizează reabilitarea a 50 de kilometri de drumuri județene.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat, sâmbătă după-amiază, cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsău, Radu Moldovan, primul contract din România care va fi finanțat prin fonduri europene pe noul exercițiu financiar, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul vizează reabilitarea a trei loturi din DJ 172 D – Poarta Transilvaniei, un drum turistic de aproximativ 50 de kilometri, care va deservi 23.000 de cetățeni.

“Este o mare bucurie să fiu aici, este primul contract pe drumurile județene finanțate prin POR 2014-20120, un drum județean care deservește peste 23.000 de cetățeni, cu aproape 50 de kilometrui lungime, 12 kilometri de piste de biciclete, 42 de stații de autobuz. Am ținut să fiu astăzi alături de dvs. pentru a marca primul contract pe drumurile județene din POR. Astăzi este și Ziua Internațională a Dorului și pot să vă spun că mi-a fost dor să reiau această etapă extraordinară de semnare a contractelor de finanțare pe POR. După un an de zile în care nu s-a întâmplat absolut nimic, de trei luni, cu eforturi, cu toate autoritățile de management, se vede că fondurile europene în România într-adevăr au șansă să vină. (…) Avem toate semnalele pozitive ca la 1 iulie vom începe să transmitem primele facturi către Bruxelles, astfel încât ceea ce am promis să se și întâmple”, a spus Sevil Shhaideh, într-o conferință de presă.

Drumul Poarta Transilvaniei (Mureșenii Bârgăului (DN17) – Lac Colibița-Colibița-Bistrița Bârgăului (DN17) – (DN17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN17D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei -Ilva Mare – Lunca Ilvei) are o lungime totală de 80 de kilometri și a fost împărțit în șase loturi. Trei dintre acestea vor fi realizate cu fonduri europene și un altul cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Pentru reabilitarea drumului procedurile de achiziție au început în ianuarie 2016, când 378 de companii s-au înscris la licitația pentru modernizarea celor 55,1 kilometri de drum județean, fiind licitația cu cel mai mare număr de firme înregistrată în România.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.