Indicii ROBOR au înregistrat o nouă scădere marți, după cea de luni, revenind la nivelurile de acum aproape șase săptămâni, arată datele afișate de Banca Națională de României (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut marți la 3,16%, de la 3,20% luni. Un nivel mai redus de atât, respectiv de 3,13%, a fost înregistrat la data de 9 octombrie.

De asemenea, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a coborât marți la 3,41%, de la 3,42% luni. Acest nivel n-a mai fost înregistrat din data de 16 octombrie.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut marți la 3,50%, de la 3,51% vineri. Un nivel mai redus de atât, de 3,49%, a fost consemnat la data de 17 octombrie.

În plus, indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a înregistrat un nivel de 3,57%, comparativ cu 3,58% luni, iar un nivel mai redus, de 3,56%, fiind consemnat la data de 18 octombrie.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.