Inca de la preluarea mandatului ROBERT NICOLAE ŞERBAN a incercat si reusit in mare masura sa accentueze latura investitionala pentru Orasul EFORIE, in scopul revitalizarii si regenerarii unitatii administrativ teritoriale. Oraşele din România, de la cele mai mici şi până la capitala ţării, Bucureşti, se confruntă cu probleme legate de degradarea spaţiului construit, o calitate a vieţii nu întotdeauna la standardele sau aşteptările majorităţii cetăţenilor şi probleme legate de calitatea mediului.

Regenerarea urbană urmăreşte revitalizarea zonelor urbane aflate în dificultate:

  • reabilitarea patrimoniului Orasului EFORIE;
  • amenajarea şi înfrumuseţarea spaţiului public – pieţe, scuaruri, parcuri, mobilier urban;
  • modernizarea infrastructurii urbane – reţele de apă, gaz şi electricitate, drumuri şi reţele de transport în comun.

Regenerarea urbană necesită o bună administratie locală, în sensul transparenţei în procesul de luare a deciziilor politice, al parteneriatului între actorii publici şi privaţi, participării populaţiei asupra căreia proiectele de regenerare urbană vor avea impact.

In acest scop Administratia publica a Orasului EFORIE, a identificat si stabilit masuri, directii de actiune pentru perioade de timp scurte si medii in raport cu  aspectele care acoperă realităţile oraşului: spaţiu construit, teritoriu socio – economic şi entitatea administrativă.

Astfel au fost demarate procedurile legale pentru o serie de proiecte, care in prezent sunt in diverse faze de implementare. Printre acestea se regasesc:

  1. Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de utilitate publica pentru valorificarea atractiilor turistice in Orasul Eforie – Reabilitare, modernizare bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii – Eforie Nord;
  2. Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică – Lacul Belona, Oraşul Eforie – Amenajare, ecologizare Lac Belona Eforie Nord;
  3. Modernizarea si reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publica in scopul cresterii competitivitatii destinatiilor turistice in statiunea Eforie Sud – Reabilitare, modernizare, amenajare strada Faleza Sud si Dezrobirii din Eforie Sud;
  4. Reconversia terenurilor degradate pentru folosul cetatenilor din Orasul Eforie – Amenajare 5 zone de recreere in orasul Eforie (trei parcuri in Eforie Sud – strada Siretului, strada Pescarilor si strada Albatrosului și două parcuri în Eforie Nord – Republicii, in spate Troita si pe strada Traian, zona blocuri);
  5. “Lucrari electrificare /extindere reţea electrică de interes public zona Bărbosu Eforie”

Un alt aspect important pentru Primarul Robert Nicolae Şerban il reprezinta reabilitarea falezelor din Eforie Sud și Eforie Nord, zone grav afectate în prezent de eroziunea costieră și de alunecările de teren. Acest subiect urmeaza a fi analizat de catre toti factorii implicati (Ministerul Apelor și Pădurilor, Consiliul Local si Primaria Eforie, Administrației Bazinale de Apă „Dobrogea-Litoral”  )in scopul identificarii celor mai eficiente si viabile solutii tehnice, juridice si economice.

Orasul EFORIE  este un oraş dinamic, în continuă extindere şi modernizare. Una din caracteristicile comunităţii locale este aceea că este deschisă către schimbare şi prezintă abilitatea de a urma noi iniţiative, proiecte daca acestea sunt in beneficiul acesteia.

Consiliul Local şi Primăria Eforie trebuie – acum – să se angajeze la respectarea unui set de VALORI care vor coordona atât o bună guvernare, cât şi o bună administrare a oraşului.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.